Prvi delovni akciji na vrtu Stražun


Vse vrtičkarje, ki boste obdelovali vrtiček na skupnostnem urbanem eko vrtu v Stražunu, obveščamo, da bosta prvi delovni akciji

v soboto, 22. 6., od 9.00 naprej in

v torek, 25. 6., od 9.00 naprej.

Udeležba je obvezna!

Tisti, ki niste še plačali članarine za leto 2013, jo lahko poravnate v CAAP-u na Valvasorjevi 42 v četrtek, 20.6., med 16. in 18. uro in v petek, 21. 6., med 16. in 18. uro.

Če ste zainteresirani za najem vrtička v Stražunu in še niste uvrščeni na seznam, se lahko še vedno prijavite! Pišite na: urbane.brazde@gmail.com ali pokličite: 041 975 255 vsak delovnik med 10. in 15. uro.

 

Na delovnih akcijah bomo količili parcele, zato prinesite s seboj vsaj 5 količkov (lahko so odpadle veje ali drug lesni material – najmanj 50 cm v višino in cca. 2 cm premera) in najmanj petdeset metrov poceni vrvice (umetna rafija) ali kaj podobnega ter kladivo ali sekirco, če imate do njiju dostop. Prav tako bomo čistili skupnostni del zemljišča, tako da pridejo prav: vile, grablje, lopate, kramp, vrtne škarje, žage ipd. Seveda vam priporočamo, da se opremite z zaščitnimi rokavicami, pokrivalom in kremo z zaščitnim faktorjem ter da s seboj prinesete dovolj pitne vode.

Za tiste, ki si lokacije še niste ogledali, si jo lahko pogledate tukaj. Povečana lokacija vrtov je tukaj.

Zemljišče se nahaja ob makadamski poti, ki povezuje Pobrežje (Kosovelova ul.) in Tezno (Belokranjska ul.): če po tej poti prihajate v Stražun s Pobrežja, tik pred mostičkom čez potok zavijete levo in po majhnem zavoju se na vaši desni odpre polje, katerega prvi del je lokacija skupnostnega urbanega eko vrta v Stražunu.

 

Lep vrtičkarski pozdrav!
Društvo Urbani eko vrt

 

[fb_button]